Nepremičninski posrednik Andraž Žele

Nepremičninski posrednik Andraž Žele

Andraž Žele: Všeč mi je, da je delo dinamično in razgibano

Torek, 15. marec 2022

Pred enim letom se je naši ekipi pridružil nepremičninski posrednik Andraž, ki dela pretežno na področju stanovanjskih nepremičnin. V preteklem letu se je pokazal kot zelo dober član ekipe in kot nepremičninski posrednik, ki ima velik potencial za prihodnost. Zaupal nam je vtise po prvem letu v Svet Real d.o.o.

 

Za teboj je prvo leto pri nas. Kakšna so bila tvoja pričakovanja na začetku in ali so bila ta pričakovanja izpolnjena?

Na začetku nisem imel velikih pričakovanj glede samih rezultatov, najbolj sem si želel, da bi se čim več naučil. Mislim, da lahko po enem letu rečem, da sem ta cilj izpolnil. Velik poslovni napredek je prišel predvsem po zaslugi velike želje po napredovanju in seveda čudovitih sodelavcev, s katerimi sem se odlično ujel. Na začetku je bilo težko, saj sem moral najprej napolniti ponudbo nepremičnin, za kar potrebuješ veliko mero vztrajnosti. Po približno treh mesecih sem sklenil prvi posel, po tem pa je bilo vse lažje.

 

Zakaj si se odločil za poklic nepremičninskega posrednika?

Pri tem poslu mi je najbolj všeč to, da si veliko v stiku z ljudmi, da je delo dinamično in razgibano. Rad spoznavam nove ljudi in se z njimi pogovarjam. Najbolj uživam v času ogledov in ko s strankami debatiramo o njihovih željah in pričakovanjih glede nepremičnin.

 

Ali obstaja tudi stran posla, ki ti ni pretirano všeč?

Seveda, vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti. Omenil bi mogoče to, da včasih v posel vložiš veliko časa in energije, na koncu pa rezultat ni tak, kot si pričakoval v začetku. Na žalost se vsi nepremičninski posli ne izidejo.

 

Kakšni so tvoji načrti v prihodnje? Kaj si želiš spremeniti?

Želim si nadaljevati v enakem ritmu kot v prvem letu. Še vedno je na prvem mestu učenje in napredek, saj verjamem, da bodo rezultati prišli kot posledica vloženega truda, zato se z njmi ne obremenjujem preveč.

 

Kaj bi svetoval vsem, ki se podajajo v kariero nepremičninskega posrednika?

Na trgu je res veliko posrednikov kot tudi nepremičninskih agencij, zato bi vsakega najprej opozoril, da ni tako enostavno, kot se lahko to zdi zunanjemu opazovalcu. Predlagal bi, da si agent izbere agencijo, ki bo posameznika razvijala in mu nudila ustrezno podporo v obliki mentorstva. Sploh na začetku je potrebne veliko samoiniciative.

 

Kontaktirajte Andraža: E-mail Linkedin