Črnuški Bajer

Črnuški Bajer

Spektra

Spektra

Barjanski Mozaik

Barjanski Mozaik

Devana Park II

Devana Park II

Nova stanovanja na Vrhniki

Nova stanovanja na Vrhniki

Pregled dogajanja na področju novogradenj

Četrtek, 22. september 2022

V zadnjem obdobju se na več medijskih platformah ponovno pojavljajo ugibanja glede gibanja cen nepremičnin v prihodnje. Kot je bilo v zadnjem desetletju že večkrat povedano, ima velik vpliv na cene na trgu nezadostna ponudba kakovostnih nepremičnin, kar je v kombinaciji z ugodnimi kreditnimi pogoji pognalo cene v nebo. Vse kaže, da se trend rasti cen umirja, saj so cene stanovanj stabilnejše v primerjavi z zadnjim letom dni. Glavna razloga za to sta višanje obrestnih mer in poslabšanje gospodarske klime zaradi inflacije in morebitne energetske krize. Ali se nam obeta večji padec cen nepremičnin? Morda, vendar za to ni izpolnjen eden izmed glavnih razlogov padca leta 2008 – presežna ponudba novogradenj.

Kljub vsemu so v bližnji prihodnosti napovedani novi projekti, ki bodo dopolnili v tem trenutku skromnejšo ponudbo. Poiskali smo nekaj najzanimivejših.

 

ČRNUŠKI BAJER

V neposredni bližini prenovljenega Črnuškega bajerja se pričenja gradnja drugega dela stanovanjskega kompleksa. Lagom Črnuški bajer bo, z dodatnimi 100 stanovanji v štirih objektih, ponudil nov dom mladim parom, družinam in starejšim, po besedah investitorjev po prijazni ceni. Stanovanja bodo na voljo v različnih velikostih — od 30 m² pa vse do 135 m², z različnimi tlorisi in z različnim številom sob. Drugi del zelene stanovanjske soseske bo po načrtih vseljiv v jeseni/zimi 2024.

 

SPEKTRA

V neposredni bližini nakupovalnega središča Aleja in poslovno stanovanjskega naselja Celovški dvori raste najvišji stanovanjski objekt v Ljubljani. Investitorji obljubljajo udobje in kakovost po najvišjih standardih sodobnega urbanega življenja. Vse enote bodo obsegale od 22 m2 do 114 m2, nekaterim stanovanjem bodo pripadale lože ali atriji. Stanovanja bodo opremljena s sistemi talnega ogrevanja, klimatizacije ter prezračevanja. Končana bodo do konca leta 2023.

 

BARJANSKI MOZAIK

Na območju pretežno enodružinskih hiš je v načrtu stanovanjski projekt Barjanski mozaik. V treh etažah bo bilo skupno 24 stanovanj, po 8 stanovanj v posameznem bloku. Vsa stanovanja bodo opremljena z velikimi panoramskimi okni in terasami, ložami in balkoni z razgledom na Barjanske travnike. Parkirni prostori in shrambe bodo bili v pritlični etaži objekta. Vsakemu stanovanju bo pripadala shramba ter dve nadkriti parkirni mesti, kjer je ponujena možnost vgradnje inštalacije za električno polnjenje avtomobilov, z izjemo 1 sobnih stanovanj, ki jim bo pripadalo po eno parkirno mesto. Stanovanja bodo predvidoma vseljiva maja 2024.

 

DEVANA PARK II

Devana Park II soseska se nahaja na pobočju Golovca, tik ob kompleksu Devana Park I. Arhitekturna zasnova bo načeloma sledila zasnovi in ideji Devana Park I in bo skupaj oblikovala sosesko. Obsegala bo približno 92 dodatnih stanovanj, velikosti od pribl. 27 do pribl. 140 m2. Stanovanja bodo imela sodobno opremo in moderne vgrajene materiale. Zasnova Devana Park II bo prav tako terasasta, kar pomeni, da bo več stanovanj imelo prostorne atrije, lože ali terase. Predvideva se, da bo večina stanovanj imela nekaj zunanje površine. Stanovanja in komunikacijski prostori bodo zračni z velikimi okni.

 

NOVA STANOVANJA NA VRHNIKI

Na Vrhniki je v nastajanju nova soseska s predvidenimi osmimi objekti. V soseski bo zgrajena nova interna cesta od ceste Sinja Gorica do posameznih stavb s spremljajočimi parkirišči, ter tlakovanimi peš površinami, ostale zunanje površine notranjega območja pa so zasnovane kot travne površine z igrali, zasajenimi grmovnicami in urbano opremo. V prvi fazi bosta zgrajena dva objekta z 18 stanovanjskimi enotami (63,5 m2 – 169,5 m2). V objektih bodo podzemne garaže, v katerih bosta vsakemu stanovanju pripadli 2 parkirni mesti. Prvi dve zgrajeni stavbi v soseski bosta vseljivi konec leta 2023.

 

Pregled novogradenje je pripravil nepremičninski posrednik Andraž Žele.

 Kontaktirajte Andraža: E-mail Linkedin