Novogradnje v Ljubljani

Novogradnje v Ljubljani

Kratek pregled zanimivih novogradenj

Četrtek, 19. avgust 2021

V zadnjih nekaj letih cene stanovanj v Ljubljani in njeni okolici vztrajno rastejo. Eden izmed glavnih razlogov za omenjeni trend je pomanjkanje ponudbe. V bližnji prihodnosti bodo na trg prišli novi projekti, ki bodo dopolnili v tem trenutku skromnejšo ponudbo. Poiskali smo nekaj najzanimivejših.

Palais & Villa Schellenburg je atraktiven projekt 125 stanovanj višjega cenovnega razreda v neposredni bližini strogega centra Ljubljane. Visok nivo bivanja omogočajo vrhunski notranji interier, udobno zasnovane bivalne površine, ki nudijo kar se da veliko naravne svetlobe, dotok svežega zraka, hiter dostop v naravo in na drugi strani mestno dogajanje. Poleg odlične lokacije se projekt lahko pohvali s 24-urno recepcijo, umeščeno v reprezentativno avlo, videonadzorom objekta, visoko višino etaž, neposrednim dostopom od parkirnih mest do stanovanj ter dodatnimi dvigali za kolesa. Sama gradnja se bo zaključila predvidoma do decembra 2022. Prevzem stanovanj pa bo možen najkasneje do junija 2023.

V neposredni bližini prenovljenega Črnuškega bajerja se pričenja gradnja novega stanovanjskega kompleksa. Lagom Črnuški bajer bo, s 150 stanovanji v šestih objektih, ponudil nov dom mladim parom, družinam in starejšim, po besedah investitorjev po prijazni ceni. Stanovanja bodo na voljo v različnih velikostih — od 30 m² pa vse do 135 m², z različnimi tlorisi in z različnim številom sob. Zelena stanovanjska soseska bo predvidoma vseljiva v jeseni 2023.

Na mirni lokaciji, v neposredni bližini vznožja Šmarne gore se gradi naselje Tacenski Vrtovi z vse skupaj 32 enotami. Vsaka enota ima svoje dvigalo, ki vas vodi direktno do dnevne sobe vašega stanovanja. Vsakemu stanovanju pripadata tudi dve lastniški parkirni mesti v podzemni garaži. Stanovanja nudijo sistem pametne inštalacije, najkakovostnejše materiale, visoko udobje bivanja, bližino narave, čudovite poglede na Šmarno goro, rekuperacijo in obilo naravne svetlobe. Gradnja bo predvidoma končana konec leta 2021.

V naselju »Med javorji« v Kašlju je zasnovan niz dvanajstih enostanovanjskih hiš in ena dvostanovanjska stavba. Vrstne hiše se imenujejo »verižne«, saj so sklopi, sestavljeni iz treh enot, medsebojno zamaknjeni. Vsi objekti so zasnovani v treh etažah. Pritličje je namenjeno dnevnemu bivalnemu delu. V pritličju se poleg predprostora nahaja prostor za dnevno stranišče. V nadaljevanju sledijo jedilnica, kuhinja in dnevni prostor. Iz dnevnega prostora vodijo stopnice v zgornje nadstropje, dnevni prostor pa se odpira na vrt s teraso. V nadstropju se nahajajo spalni prostori s tremi spalnicami in kopalnico. Iz nadstropja vodijo stopnice na izkoriščeno podstrešje. Hiše je mogoče kupiti v različnih gradbenih fazah.

 

Kratek pregled je pripravil naš nepremičninski agent Andraž Žele.

Kontaktirajte Andraža: E-mail Linkedin