Projekt Šmarje Sap

Projekt Šmarje Sap

Pričetek gradbenih del v Šmarju-Sapu

Petek, 9. september 2022

V tem tednu se je začela težko pričakovana gradnja. Zabrneli so gradbeni stroji na zemljišču v Šmarju-Sapu, kjer bo zrastlo novo manjše naselje, s štirimi samostojnimi, modernimi, pasivnimi in samooskrbnimi hišami.

 

Zakaj smo izbrali Šmarje-Sap?

V zadnjih letih se opaža pomanjkanje novih kakovostnih hiš na trgu v okolici Ljubljane. Glede na to, da je lokacija Šmarje-Sap zelo zaželena med kupci, smo se odločili priskočiti na pomoč. Poiskali smo investitorja, ter mu pomagali zasnovati projekt za izgradnjo novih samostojnih hiš. S tem smo želeli omogočiti kakovostno bivanje družinam na odlični lokaciji, saj so hiše oddaljene manj kot 1,0 km od AC priključka.

 

Pasivne in samooskrbne enostanovanjske hiše

Projekt bo zgrajen iz montažnih, pasivnih in samooskrbnih hiš, ki bodo zgrajene iz najkakovostnejših materialov. Take hiše omogočajo izjemno udobje bivanja z zelo nizko porabo energije, ki jo hkrati hiša proizvede sama s sončnimi celicami (Viessmann) na strehi, kar prinaša zelo nizke stroške vzdrževanja hiše. Hiše bodo imele talno ogrevanje, ki deluje na toplotno črpalko, proizvajalca Viessmann. Hkrati je s prezračevalno napravo, prav tako proizvajalca Viessmann, poskrbljeno, da bo v hiši 24 ur na dan zagotovljen dotok svežega zraka. Ob vsem tem bo vsaka hiša imela vhodna vrata Pirnar, notranja vrata Lip Bled, okna MIK Celje, zunanje žaluzije Senčila Bled, ter v kopalnicah sanitarne elemente proizvajalcev Geberit, Hansgrohe in Kolpasan.

 

Moderna arhitektura s sodobni tlorisi in odprtimi svetlimi prostori

Hiše obsegajo 125,00 m2 bivalne površine in so zasnovane v dveh etažah. Pritličje je namenjeno dnevno-bivalnemu delu. V pritličju je predprostor, velik bivalni prostor s kuhinjo, tehnični prostor, kjer so nameščene vse strojne inštalacije prezračevanja in talnega gretja, ter WC s kopalnico. Ob izhodu iz bivalnega prostora na dvorišče je nadkrita terasa v velikosti približno 15,00 m2. V zgornjem nadstropju je predprostor, spalnica z garderobno sobo, dve otroški sobi, dve kopalnici in utility. Vsaka hiša stoji na samostojni parceli v velikosti približno 500,00 m2, kjer sta tudi dve urejeni parkirni mesti. Dostop do parcel je urejen po asfaltirani cesti.

 

Prodaja

Za omenjeni projekt je investitor pridobil pravnomočna gradbena dovoljenja, tako da smo v tem tednu začeli z prodajo hiš. Trenutno imamo dogovorjene sestanek s strankami, ki so opravili neobvezujočo rezervacijo pred časom. Če se zanimate za nakup omenjenih hiš, nas lahko kontaktirate in si bomo vzeli čas za Vas.

Najboljša stvar pri projektu pa je, da se hiše prodajajo na ključ z urejeno okolico, ter vse opisano dobite v ceni, ki za posamezno hišo znaša 469.000,00 €.

Več o projektu si lahko preberete na povezavi: https://www.svet.si

 

Vodja projekta Goran Grbić: 041/273-492 ali E-mailLinkedin