Osnovne informacije o nepremičnini

Šifra oglasa: PH00029AV
Vrsta: hiša
Tip: samostojna
Leto izgradnje: 1970
Regija: Ljubljana
Področje: Šiška
Lokacija: Podutik
Energetski razred: C (35-60 kWh/m²a)
Velikost: 200,00 m²
Parcela: 559,00 m²
Nadstropje: P+1+M

Andrej Vrbec

Opis

Lj.- Šiška - Podutik – Dolnice – Ul. Nade Čamernikove (poteka pravokotno na Ul. Andreja Bitenca); mirna lokacija, v slepi ulici, na parceli lepe pravilne kvadratne oblike površine 559 m2, stoji samostojne hiša, v sklopu naselja podobnih hiš, zgrajena l. 1970, klasična gradnja, PK+1+M (podstreha neizdelana), tlorisa 126 m2 (površina zemljišča pod stavbo), okoli 100 m2 uporabne površine na vsako etažo, neizdelana površina v podstrehi ima potencial za ureditev mansardnega stanovanja (z izgradnjo frčade ali ob dvigu strehe se izkoristek poveča). Hiša je bila v letu 2013 energetsko popolnoma prenovljena (nova streha, nova izolativna fasada, nova okna s trojno zasteklitvijo in roletami, na strehi postavljeni sončni kolektorji, CK na pelete oz. s preklopom lahko na kurilno olje, novi radiatorji. Notranjost hiše dobro ohranjena, prenovljena kopalnica, ostalo pa v prvotnem stanju, zato potrebna vsaj osvežitve, v primeru višjih ciljev pa prenove, z večjim vrtom na zadnji Zahodni strani objekta. Prvi lastniki, ZK stanje urejeno, vseljivo po dogovoru.

LOKACIJA: lega hiše je znotraj naselja podobnih hiš tistega časa, v slepi ulici, blizu AC priključka (izvoz Koseze-Podutik), O.Š. Miško Kranjec ni daleč je pa organiziran šolski prevoz, prav tako tudi vrtec, tržnica Koseze, lekarna, pošta, postaja MPP št. 22 ter ostala infrastruktura. Ko se kratka ulica konča, se začne gozd skozi katerega vodi pot na Toško čelo.

PROSTORI HIŠE: pritličje oz. polklet: - velika garaža (vrata z el. odpiranjem na daljinec), - kurilnica (nova peč na pelete oz. s preklopom na kurilno olje), - večja pralnica, - 2x soba, - predsoba in - ločeno stopnišče, ki vodi v zgornjo etažo.

visoko pritličje: - pokrite zunanje stopnice z glavnim vhodom, - vhod z vetrolovom, - ločen manjši wc, - kuhinja z jedilnico in shrambo za živila, - tuš kopalnica z wc, - 3x soba (ena z balkonom), - predsoba in - ločeno stopnišče ki vodi v klet oz. podstreho. IDEJA: Stena med dvema največjima sobama je predelna, zato možna porušitev in izdelava velikega povezanega bivalnega dela (nova kuhinja z jedilnico in dnevnim delom).

podstreha (mansarda): neizdelana, ob izgradnji frčade ali dvigu strehe se izkoriščenost poveča po celotni površini. Izdelan talni estrih pod njim izolacija.

Ob hiši postavljen nadstrešek za 2 avta.

PRODAJNA CENA: končna prodajna cena je odvisna od povpraševanja in se lahko giblje tako navzgor kot navzdol ali ostane nespremenjena.

STORITEV POSREDOVANJA: plačilo za posredovanje za kupca znaša v višini 2% + DDV od dogovorjene prodajne cene nepremičnine!