Hiša samostojna, prodaja Cena: 359.000,00 €

Kranjska Gora, Dovje

Osnovne informacije o nepremičnini

Šifra oglasa: PH00309TL
Vrsta: hiša
Tip: samostojna
Leto izgradnje: 1981
Regija: Gorenjska
Področje: Kranjska Gora
Lokacija: Dovje
Energetski razred: C (35-60 kWh/m²a)
Velikost: 318,50 m²

Nena Nikolič

Opis

Posredujemo pri prodaji odlično vzdrževane večje enostanovanjske hiše na eni izmed lepših lokacij v Dovju na Gorenjskem. Hiša se nahaja v naselju hiš zgrajenih od leta 1980 dalje. Hiša je bila zgrajena 1981 in adaptirana 2018. Glede na velikost 318,5m2 in zemljišče 740m2 se lahko z manjšim posegom preuredi v dvostanovanjsko hišo primerno za turistično oddajanje oziroma reševenja stanovanjskega problema dveh družin. ali ene družine in turističnega oddajanja. 

V kletnih prostorih sta locirabi dve veliki garaži, kjer je ena izmed njih opremljena z trifaznim tokom in vgrajenimi elementi za potrebe delavnice. Poleg garaž je še kurilnica z pečjo,ki je bila vgrajena leta 2018 in ima odličen izkoristek, ter  stranišče ter velika soba za druženje.

V pritličju hiše navdušuje velika dnevna soba z lončeno pečjo na drva in izhodom na veliko teraso, ki nudi čudovit razgled na Triglav Z dnevno sobo sta povezani tudi jedilnica ter kuhinja. Poleg bivalnega dela so v pritličju še spalnica, otroška soba, stranišče ter kopalnica z masžno kadjo.

V nadstropju, ki je deloma mansarda a ima celoten izkoristek tlorisa je locirana dodatna splanica ter tri sobe od katerih je ena opramljena z celotno instalacijo za vrgaditev kuhinje, velika kopalnica s tuš kabino in kadjo. Na vzhodni in zahodni stani imajo sobe izhod na dva velika balkona. Sredi prostornega hodnika je možno izdelati še stopnišče (sedaj zložljive stopnice) v sam vrh mansarde, kjer je prostora za dve spalni sobi (višina stropa cca 1,6m).

Pri gradnji hiše so bili uporabljeni kvalitetni materiali in glede na lokacijo (Gorenjska) je dodatno izolirana tako, da poraba nergije za ogrevanje ni velika. Povprečni mesečni stroški, kjer je v povprečje vključena tudi kurilna sezona znašajo cca150€.

Nepremičnina je zemljiško knjižno urejena brez bremen in ima gradbeno ter uporabno dovoljenje.

Cena nepremičnine opravičuje nakup saj lokacija nudi življenje v prijetnem okolju urejenega naselja, hkrati pa ste v par korakih v srcu narave, Triglavskega narodnega parka ali bližnjih lepih kotičkih Gorenjske.