Hiša dvojček, prodaja Cena: 359.000,00 €

Medvode

Osnovne informacije o nepremičnini

Šifra oglasa: PH00355SI
Vrsta: hiša
Tip: dvojček
Leto izgradnje: 2021
Regija: Osrednjeslovenska
Področje: Medvode
Lokacija: Medvode
Parcela: 338,00 m²

Špela Ingolič

Opis

Posredujemo pri prodaji moderno zasnovane polovice dvojčka (enota A) na odlični lokaciji v bližini gozda s pogledom na Zbiljsko jezero. Zemljišče v izmeri 338 m2, na katerem stoji nepremičnina, je skoraj pravokotne oblike, rahlo dvignjeno in ima sončno lego.

V bližini je naslednja infrastruktura: postaja mestnega avtobusa – 50 m, trgovina – 200m, osnovna šola –  1 km, AC priključek Vodice – 5 km, rekreacijske površine, sprehajalne poti, igrala, športna igrišča. Vsa ostala potrebna infrastruktura je v kraju Medvode, ki je od objekta oddaljen 1,5 kilometra.

Hiša, ki bo izdelana na ključ, ima funkcionalen tloris, je moderno zasnovana, grajena s kakovostnimi materiali in je energetsko varčna, uvrščena v energetski razred B2. Ogrevanje je na zemeljski plin (povsod sistem talnega ogrevanja priznanega proizvajalca Vogel&Nott) preko plinske peči Vaillant, v vsaki sobi pa je tudi temperaturni termostat, ki omogoča neodvisno ogrevanje po posameznih prostorih.

Objekt obsega polklet, nadstropje in mansardo. Zasnovan je sicer kot enostanovanjski, lahko pa se del kleti v izmeri cca 33m2, ki predstavlja dvosobno deloma polkletno stanovanje, preuredi v samostojno enoto, in se oddaja ali pa ga uporabljajo člani mlajše oz. starejše generacije. Višina stropov v kleti in v pritličju je 2,6 m.

Polket obsega: hodnik, kurilnico (utility) oz. večnamenski prostor, kopalnico, klubsko sobo in dodatno večnamensko sobo/shrambo/kolesarnico. V pritličju sta ločen wc in bivalni del, torej dnevni prostor s kuhinjo z izhodom na zahodno betonsko teraso v izmeri 10m2 in pohodno vzhodno teraso v izvedbi Knauf Insulation po konceptu Sistema zelene strehe Urbanscape, ki ponuja pogled na Zbiljsko jezero. Mansarda obsega 3 spalnice in kopalnico, višina stropov je 1,90 m - 2,95m.

Sicer je hiša grajena klasično z opeko (Goriške opekarne – debelina 30 cm) in ima 20 cm stiroporsko izolacijo (fasada Baumitt). Pod temeljno ploščo je 10 cm izolacije, debelina izolacije med kletjo in pritličjem je 18 cm, vkopani del hiše je izoliran s 15 centimetersko izolacijo (stirodur), mansarda pa je oblečena v knauf in izolirana s proizvodom Knauf Insulation Unifit (26 cm – izolativnost 0, 035W/mK), ki omogoča visoko požarno zaščito, dobro toplotno in zvočno izolativnost ter izboljšuje kakovost zraka v prostoru. Okna so kombinacija lesa in aluminija, so troslojna in montirana po sistemu RAL (gre za montažo na treh ravneh – reže med oknom in steklom so vodoodporne, zrakotesne in toplotno izolativne).

Parkiranje za 2 avtomobila je urejeno v garažni hiši, na funkcionalnem zemljišču pa je možno urediti še več parkirnih mest. Zemljiškoknjižno je urejena, ima pridobljeno gradbeno dovoljenje, vseljiva pa je v roku 3 mesecev.

Cena na ključ izdelane hiše, v katero je vključen 9,5 DDV, je 359.000 EUR.